20 Aralık 2011 Salı

Yoğurtla tanışma

Geçen hafta babam elinde bi kavanoz açık süt ve biraz yoğurtla gelip, jet hızıyla yoğurt mayaladı. Çünkü ablam arabada beklediği için hemen evden çıkmamız gerekiyordu. Ben de o arada Utku'yu hazırladım ve çıktık. Akşam geldiğimizde yoğurt tutmuştu ama biraz fazla ekşi gibiydi. Onun için Utku sevmeyecek diye biraz endişelendim ama oldukça severek yedi. Bugün de arkadaşım Burcu'dan öğrendiğim üzere Sek günlük sütle yoğurt mayaladım. Gayet güzel tuttu ve Utku da bu akşam yaklaşık iki çorba kaşığı kadar yedi.
Yoğurdu nasıl yaptığımı da yazayım çünkü o kadar unutkan oldum ki yarın sabaha bile unutmuş olabilirim:S


Şimdi Sek'in günlük sütünden bir su bardağı kadar cezvede kaynattım. Sonra plastik kapaklı cam kaseler var ya kahvaltılıklar için ona döktüm, işte parmak yakmayacak sıcaklık deniyo ya o sıcaklığa kadar soğumasını bekledim. Sonra bir tatlı kaşığı ev yoğurdunun içine az süt ekleyip biraz karıştırdım. Sonra da sütün içine döktüm. Fazla da karıştırmadan kapağını kapatıp sarmaladım. Kaloriferin altında koydum. Aslında makbul olan
bekleteceğin yerde mayalamakmış. Mayaladıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyormuş. Ben dört saat sonra açtım ama biraz daha beklese daha iyi olacakmış, artık bi dahaki sefere daha güzel yaparım inşallah..

Bu arada Utku, taze fazulyenin de tadına baktı bugün. Yine buharda pişirip, püre yaptım. Sanırım sevdi, ya da henüz reddetmeyi bilmediği için verdiğim herşeyi yemek zorunda olduğunu sanıyor da olabilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...