Dün babasının 'Meral kafayı yedi, Utku kabağı yedi' nameleri arasında Utku balkabağı püresini yedi. Küp küp doğradığım yarım elma ve aşağı yukarı aynı ebatlardaki balkabağını üstünü geçecek kadar suyla, yumuşayana kadar pişirdim. (Yaklaşık 10 dk. sürdü). Sonra ilk başta çatalla ezip verdiğim püreyi, Utku tükürmekle kalmayıp bir de öğürdüğü için hiç beğenmedi diye üzüldüm. Babası da bu arada ' tükürür tabi, çocuk balkabağı mı yermiş hiç, ben bile yemem onu, ıyyy' diye başımın etini yemeye devam etti. Halbuki tadı bana göre gayet iyiydi. Sonra neyseki, tel süzgeçten geçirip vermeyi akıl ettim. Blendırdan da geçirebilirdim ama miktarı oldukça az olduğu için gerek görmedim. Utku tel süzgeçten geçip iyice incelen püreyi, afiyetle yedi. Darısı sıradaki pürelerin başına...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder